Schilderen op muren en glas o.a. Van een zaak.

Na het jarenlang schilderen op doek was ik het een beetje beu en wilde ik iets anders proberen...

Nú...

We schrijven 2016, ik zag wel eens een winkelruit volgeschilderd met een of andere happening, Pasen, Kerst en vooral carnaval. De ramen van verschillende cafés waren rijkelijk beschilderd in de sfeer van carnaval.

Já, dat is het!

Ik ga café ramen beschilderen in Brunssum. Ze zijn er niet allemaal blij mee als er iemand naar binnen komt en vraagt of ie de ramen mag beschilderen. Sommige doen er niet aan mee, andere daarentegen vinden het een leuk idee.

Er zijn ook zaken die een vaste klant zijn van mijn schilderkunsten. Mensen die weten hoe én wat het is als je uren achter het raam staat om er iets moois van te maken. Een idee bespreken met de baas/bazin. Zodoende bouw je een soort van vertrouwen op als de klanten weten wat je er van 'bakt' en weten wat je kunt. En als ik zeg: het kan niet geloven ze mij en maken een andere keuze, ook zijn er die mij het gangetje laten gaan in goed vertrouwen en krijgen er ook geen spijt van. Vinden gewoon mooi wat ik maak!

LaPlaza is een van die zaken...

Ik had er al eens mijn werkje mogen tonen op de ramen van die zaak en vroeg de eigenaar mij in november 2016 of ik ook schminkte met de carnaval. Ik zei: Ja, dat doe ik ook! Heb schminkspullen thuis liggen, maar zijn nogal aan de oude kant. Ik zal nieuwe spullen halen en dan kunnen we eens afspreken waar en wanneer...

Zo gezegd, zó gedaan!

De inluid van de carnaval 11-11 al een afspraak op locatie, de eigenaar ging naar Keulen om de carnavals uitbundig te vieren en moest er dus leuk opgedost uitzien. 'Löss mer viere' was de slogan van het feest in Keulen. Elders op de site enige foto's van zijn 'carnavalsmasker' welke ik had geschminkt.

Zo heb ik ook kinderen met de kinderoptocht geschminkt wat ook leuk is. Ik ben om eerlijk te zijn een beginnende schminker maar kan wel aardig goed tekenen en schilderen, dat scheelt weer een heel pak! Dus het schminken lukt ook best al heel goed.

 

 

Schilderen op glas...

Als ik toch met schilderen bezig ben...

Waarom dan niet iets op glas schilderen? Carnaval, Pasen en Kerstmis. Zo heb ik nu al verschillende zaken een mooie schildering gemaakt, Pasen is nog niet zo in trek, carnaval en Kerstmis daarentegen wél weer. In de diashow enkele voorbeelden van een glasschildering...

De kerstman met zijn grote vriend Rudolph

Voorbeeld van internet.

Nóg meer schilderen... Yes!

Muurschilderen, ook een veel voorkomende schilderkunst, alleen in het zuiden is het nog niet zo populair omdat de mensen huiverig zijn dat het iets word wat ze niet willen, 'bang' om het te laten maken. Maar ik verzeker je dat -als je iets door mij laat maken- het er ook prachtig uit zal gaan zien, daar ben ik vast van overtuigd! Waarom? De mensen die 'bang' zijn om iets op hun muur te laten schilderen hebben geen inzicht over het eindresultaat, een soort van 'faalangst' !!! Niet doen, mij vragen wat je wilt hebben en kunnen we er nog altijd uitkomen, dat weet ik héél zeker. En over het eindresultaat hoor ik dan alleen een WOW-factor! Zeker weten!

Hieronder een voorbeeld van een muurschildering op een slaapkamermuur. De foto's staan op z'n kant voor de overzichtelijkheid. Anders worden ze automatisch geknipt. Sorry hiervoor!

Eerst met potlood voortekenen...

Foto's

Foto's staan bewust op z'n kant, vanwege de grote van de foto en overzichtelijkheid.

Schilderen als Bob Ross...

Één van mijn eerste werken, weet niet meer precies welke de eerste was...

Frank...

Geboren in '65 en alles wat een hobby mag zijn is voor mij een uitdaging om te doen. Nou ja, hobby... noem het maar tijdverdrijf!

In het begin van de jaren '90 was ik onder andere bezig met schilderen, in de stijl van het nat in nat schilderen als Bob Ross. Ik volgde zijn schilderkunsten op de voet, verschillende televisie zenders zonden zijn korte demofilmpjes uit. In een half uur schilderde hij een landschap op een doek wat altijd een bestaand landschap was, ergens in Florida waar hij vandaan kwam schilderde hij de omgeving na. Maar later op 4 juli 1995 overleed de goede man en iedereen wilde zijn schilderkunsten leren. Er zijn veel workshops maar ik volgde er geen een, ik wilde het zelf leren op mijn manier, mijn stijl. Dàt was de uitdaging!

ik ging niet meteen de verfdozen van Bob Ross halen, eerst op mijn manier proberen of het lukte. Maar na veel proberen lukte het aardig maar niet zoals het moest. Dus, moest ik tóch een doos van hem kopen waar de kwasten, messen en verf inzaten die hij ook gebruikte. Later, toen ik het schilderen onder de knie kreeg kocht ik alternatieven... goedkopere verf, andere kwasten, die aan mijn eisen voldeden. En begon ik op een 'andere manier' te schilderen, goedkoper maar toch met hetzelfde resultaat.

Nu zal ik mijn werk eens tonen in vorm van foto's...

 

Een beetje op volgorde van datum...

Een kleintje van ca. 25x25 cm... nét geen loep nodig om te schilderen.

Héél mooi als muurschildering. (Gegarandeerd!)